Dansk

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

EMDR
EMDR er en forkortelse af “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. Det er en psykoterapeutisk metode, som hjælper til at mindske det ubehag, som kan forstyrre dig i dagligdagen, hvis du har ubehagelige oplevelser, der følger med fra fortiden.
Almindeligvis drejer disse tidligere oplevelser sig om traumer af forskellig slags f.eks. overfald, overgreb, ulykker eller naturkatastrofer. Selv om traumet fandt sted for uger eller endda år siden, kan du stadig være plaget af oplevelser i dagligdagen i form af såkaldte posttraumatiske symptomer dvs. af invaderende erindringer, overvældende følelser, mareridt, angst, følelsesmæssig aflukkethed, lav selvværdsfølelse eller andre besværligheder, som gør livet svært at leve.
EMDR er også blevet anvendt til at hjælpe mennesker med at håndtere angst og panikfølelser, svær sorg, reaktioner på fysiske sygdomme og mange andre tilstande, som er forbundet med stærke følelser. Indtil videre er det ikke videnskabeligt bevist, hvorfor EMDR-metoden virker. Til gengæld er der pålidelige undersøgelser, der viser at metoden virker og at virkningen er holdbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *